מס שאלות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

30/08/2015 | 17:33 | מאת: שירה

ברצוני בבקשה לשאול מס שאלות שקשורות זו לזו ובבקשה תענו לי לפי הסדר שיהיה לי קל להבין- 1) האם נכון שגם באורז בסמטי וגם בקינואה יש עמילן? 2) אם זה נכון- אז מי מהם מכיל יותר עמילן? 3) איפה יש יותר עמילן? באורז בסמטי מלא או באורז בסמטי לא מלא? 4) האם אורז בסמטי מלא בריא יותר מאורז בסמטי לא מלא? ואם כן אז למה הוא בריא יותר? (חוץ מתכולת סיבים גדולה יותר). 5(- מה נחשב לבריא/מזין יותר? אורז בסמטי מלא או קינואה? אלפי תודות מראש

שלום שירה, 1. כן 2.כ30 גר' עמילן בכוס קינואה מבושלת (בערך 185 גר', כ200 קל') או 17.6 גר' ב100 גר' מבושל. לא מצאתי נתונים על תכולת עמילן באורז בסמטי, רק אורז לבן- כ45 גר' בכוס מבושל (משקל וקלוריות דומה לקינואה). 3. כיוון שלא מצאתי נתונים (וחיפשתי רבות) איני יכולה לענות על כך 4. לפי העיקרון של כמה שפחות מעובד אני נוטה לומר מלא, למרות שאני לא חושבת שהדבר קריטי במיוחד 5. לגוון. זה מה שנחשב בריא יותר

מנהלי פורום תזונה קלינית