חלב אורז

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

17/08/2015 | 14:32 | מאת: שני

שלום, היום קראתי במדור בריאות של YNET על הנושא של אורז שיש בו ארסן שיש בו חומר רעיל הגורם למחלות, בין היתר הזכירו שמדובר גם בחלב אורז, שנים שאני שותה חלב אורז ,ואולי אני גורמת לעצמי צרות, הוא משמש אותי במקום חלב פרה,קודם ברחתי מחלב פרה, ועכשיו באה כתבה מאוד מדאיגה בנוגע לנזקים של הארסן שמצוי באורז, ובחלב אורז, מה דעתך?האם עלי להפסיק לחלוטין את שתיית חלב אורז? בתודה מראש שני

שלום שני, אני לא מוצאת סיבה (תזונתית) לשתייה של חלב אורז. אם זה ע"מ להחליף חלב פרה, חלב סויה דומה יותר בערכיו התזונתיים לחלב פרה, בעוד שחלב אורז מכיל בעיקר פחמימות. אני לא חושבת שיש נזק בשתייה פעם ב-, אבל באופן כללי תמיד ממליצה להתרחק מהמעובד (ואין מה לעשות, עם כל הפן הבריאותי שמוצמד לו מידי המשווקים, זה עדיין מוצר מעובד לחלוטין). לבריאות

מנהלי פורום תזונה קלינית