אגוזים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

10/08/2015 | 13:18 | מאת: כרמלה

שלום לכן אני קונה אגוזי מלך קלופים בסופר באריזה . קראתי שהשמן שבהן נוטה להתחמצן. איך אני יודעת שהאגוזים לא התחמצנו? ומה גורם החמצון לגוף? בתודה מראש

שלום כרמלה, אכן השמן באגוזים נוטה להתחמצן בקלות ולכן תמיד כדאי להעדיף קנייה של אגוזים באריזה סגורה אשר מאוחסנים במקום מוצל (שקים פתוחים של חנויות תבלינים המוצבים בשמש הקופחת- זה למשל, לא...) אגוזים על קליפתם לכאורה "בטוחים" יותר, אבל אף פעם אי אפשר לדעת כמה טריים הם או כיצד אוחסנו (נכון, אגב, לכל סוגי האגוזים) אגוזים מעופשים לגמרי אפשר לראות/לטעום/להריח, אבל אם הם התעפשו חלקית אני לא בטוחה שתוכלי לדעת.. כדאי לקנות ממקום אותו את מכירה וסומכת על האיכות ולא כדאי לצרוך שמן מחומצן משום סוג..עלול לגרום נזק בטווח הרחוק שיהיה בתאבון ולבריאות

מנהלי פורום תזונה קלינית