בדיקות דם וויטמין B12

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

04/12/2002 | 21:59 | מאת: יעל

אמי בת 72 צמחונית טבעונית כבר למעלה משלושים שנה. בריאה בדרך כלל. איננה לוקחת שום תרופה ושום תוסף מזון או ויטמינים. הבוקר קיבלה תוצאות בדיקת דם חוזרת (היה חשש לטעות) והתברר שיש לה רמה של 1,100 בויטמין B12. שאלתי היא כיצד יכולה להיות רמה כזו אצל מי שאינו אוכל מזון מהחי (גם חלא חלב וביצים) ושאלה שניה, האם הרמה הזו מסוכנת. תודה מראש יעל

08/12/2002 | 12:32 | מאת: דנה ויינר

יעל שלום, נכון להיום לא ידוע על רעילות של ויטמין B12 , והרמה בבדיקה אינה מהווה כל סכנה. אמנם הדבר מוזר שכן היא אינה צורכת מזונות מהחי ( ישנם מזונות המכילים תוסםת כגון קורנפלקס וממרח שמרים ) אך הסיכוי להגיע לרמות כאלו רק ממזון הינן קלושות. המלצתי, ערכו בדיקה חוזרת או באותה מעבדה או במעבדה אחרת. אם התוצאות עדיין גבוהות, הייתי מתייעצת עם רופא המשפחה. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית