ארוחת לילה מאוחרת

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

08/08/2015 | 00:24 | מאת: יעל

שלום רב, אני שומרת על תזונה מאוזנת בריאה, ארוחות קטנות כל כ-3 שעות. אני ערה עד שעה מאוחרת בלילה. מה מומלץ לאכול מאוחר כשאני רעבה, אם יש לי ערכי סוכר גבולי. 100 בצום, והמוגלובין מסוכרר 5.7. אודה לתשובה בהקדם

אינני יודעת מה גילך ומשקלך, אבל סוכר 100 בצום הוא מצב לא רצוי. וגם ההמוגלובין המסוכרר מעידים על סיכון לסוכרת. אני ממליצה לך לגשת לדיאטנית שמתמחה בסוכרת ולבדוק איתה מה ניתן לעשות כדי לשפר ערכי סוכר בצום. תקבלי טיפול מותאם אישית כמו שצריך עם כל התשובות. בהצלחה

08/08/2015 | 22:17 | מאת: יעל

תודה על התייחסותך. ברשותך, אוסיף עוד פרטים. אני בת 62 ומשקלי 80 ק"ג. אני ארבע שנים לאחר ניתוח שרוול במהלכן ירדתי 35 ק"ג. לאחר שנתיים עליתי 5 ק"ג, וכבר מעל שנתיים שומרת על אותו משקל. אני יודעת שזה עדיין לא משקל תקין, אך לא מצליחה לרדת למרות מאמצי. אני עוסקת בפעילות גופנית סדירה. הסוכר ירד לאחר הניתוח והיה תקין כולל ההמוגלובין המסוכרר. בחודשים האחרןנים הוא הגיע לערכים שרשמתי בשאלתי. כלומר, יש מגמת עליה לצערי. משתדלת לשמור כמיטב יכולתי, אך כיוון שאני ערה עד מאוחר, רציתי לדעת מה מומלץ לאכול לפני השינה. מקווה שהפרטים שהוספתי יכולים להועיל לך,ואולי תוכלי להמליץ לי מה לאכול, למרות שאני יודעת שכדאי לי ללכת לדיאטנית.תודה.

יעל יקרה, ברכותי על ההישגים. אומר כך: 1. שינה מועטה ובשעה מאוחרת יכולה לגרום בפני עצמה להשמנה. האם את חייבת לישון מאוחר? מדוע לא תקדימי את שעת השינה? 2. חשוב לבדוק את הרכב המזון שלך על-פני כל היממה והתאמתו לצרכים שלך. כדאי מאוד לגשת לדיאטנית בריאטרית. יש היום מסגרות נפלאות לנושא. באיזו קופה את ומהיכן בארץ? אם תתני פרטים אוכל להפנות למישהי טובה. 3. יש לבדוק רמות ויטמינים ורכיבי תזונה אחרים שיכולה להיות להם השפעה על רמות אינסולין ותפקודו 0למשל רמת ויטמין D, הרכב חומצות שומן בצתפריט). לכן שוב - גשי לדיאטנית :-) 4. ולא כתבת דבר על פעילות גופנית. היא כשלעצמה יכולה לסייע רבות באיזון רמות הסוכר בדם. בהצלחה והרבה בריאות

מנהלי פורום תזונה קלינית