ספיגה מיטבית של בי 12 מבשר וביצים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

28/07/2015 | 22:25 | מאת: טרי

שלום, אני בת 36, לפני שבוע וחצי התחלתי דיאטת raw food והתמכרתי לאכילת פירות וירקות. נהניתי מכל שניה ולא הייתי רעבה. אחרי שבוע החלטתי לחזור לאכול בשר והתחלתי לאכול ביצים ודגים. הבעיה היא שלא בא לי. הרו פוד פי מאה יותר מספק אותי ואני לא נהנית מהדגים והביצים. מס שאלות: 1.האם אכילת כבד בקר פעם בשבוע תאפשר לספוג את כמות הבי 12 הדרושה, ומה צריך לצרף לארוחה שהספיגה תהיה מיטבית? שמעתי על מיץ לימון האם יש אמת? 2. האם אכילת ירקות פירות נבטים ומעט אגוזים, שמן זית ולימון, יכולים לספק את החלבונים הנדרשים? כיצד אפשר לספק חלבונים רק מרו פוד? אודה לתשובה מפורטת טרי

הי טרי, אמנם בכבד בקר יש כמות גבוהה מאוד של B12 אבל אני לא בטוחה שהייתי ממליצה על כבד בקר בתדירות של פעם בשבוע. הספיגה של הויטמין מורכבת וייתכן ומיץ לימון יעזור. כדאי לעשות בדיקת דם ולבדוק חוסרים, וניתן גם לתסף דרך טבליות. בנוגע לחלבונים, על פניו לא נראה כי המזונות שציינת יספיקו, אבל הדבר תלוי גם בכמויות מהן את אוכלת וגם במשקלך, רמת הפעילות והגיל. צריך לחשב באופן פרטני בהתאם ליומן אכילה מפורט. ממליצה להגיע לדיאטן/ית, גם אם למס' קטן של פגישות/פגישה בודדת, על מנת להבין עקרונות חשובות ו"מזונות מפתח" אותם כדאי לך לשלב באופן קבוע על מנת לא להגיע לחוסרים בהצלחה

מנהלי פורום תזונה קלינית