אורז

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

20/07/2015 | 12:15 | מאת: טלי

שלום בנוגע לאורז, נגיד ועלי לבחור לקחת סוג אחד של אורז לאי בודד :) איזה אורז נחשב לבריא מבין כולם ולמה? אורז לבן, בסמטי, הודי, ארוך, מלא, אדום, שחור, פרסי..... אגב, עד היום נמנעתי מאורז והעדפתי קינואה כי באורז יש עמילן. האם נכונה הטענה שעמילן אינו בריא? תודה

הי טלי, מצטערת לאכזב אותך, אני לא יכולה להכתיר אף אורז (או אף מזון, בכלל, כפריט יחיד) לקחת לאי בודד... אם כבר, אז רשימה של כמה סוגי מזון והירקות היו מככבים בראשה (וגם, שימי לב, "ירקות" כקבוצה, לא ירק ספציפי) בכל מקרה, הבסמטי, המלא, הבסטמי המלא והאדום בעלי ערכים תזונתיים טובים אין מה להמנע מעמילן, שהוא מקור פחמימה חשוב ונפוץ בתזונתנו, (ונמצא גם בקינואה) בתאבון

מנהלי פורום תזונה קלינית