שמן פארפין

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

04/12/2002 | 08:43 | מאת: נטע

האם לשמן פראפין יש קלוריות (ואם כן כמה) או שהוא איננו מתעכל בגוף ועל כן איננו מוסיף קלוריות ?? האם שמן פרפין גם עלול ליגרום לעצלות המעיים? מהם היתרונות והחסרונות של שמן פרפין?

נטע שלום! המתיני בסבלנות, אני מבטיחה שתקבלי תשובה בקרוב נועה

05/12/2002 | 08:38 | מאת: נטע

תודה

24/09/2007 | 22:07 | מאת: ספירית

מה עשוי שמן פארפין?

נטע שלום! קודם כל תודה על הסבלנות.. הנושא הוא פחות תזונתי ויותר גסטרואנטרולוגי. מכיוון שפורום גסטרו של רמב"ם כרגע אינו פעיל, לקחתי לי קצת זמן ללמוד את הנושא לפני שאני עונה לך ואני מזכירה שאיני רופאה אז בבקשה לקחת את התשובה בערבון מוגבל.. שמן פאראפין מופק מנפט, הוא אינו מתעכל בגוף ונספג במידה מזערית ביותר. אפילו שהוא מכיל קלוריות, הן אינן ניתנות לניצול ע"י הגוף. מבין החומרים המשמשים לעצירות, הוא נכנס תחת הכותרת של "מרכך צואה". הוא חודר לצואה, מרכך אותה ומצפה אותה בכיסוי שומני המסייע ומקל על המעבר במעיים. עד כמה שאני מבינה הוא אינו גורם למעיים עצלות. בשל ההקלה האמיתית בשעת היציאה, ההמלצה לשימוש בו היא אך ורק כאשר יש צורך אמיתי וחשוב שלא להתאמץ בשעת היציאה. מעבר לכך, הוא אינו מומלץ לשימוש יומיומי כלל בשל כמה סיבות: - גורם לתת ספיגה של ויטמינים מסיסים בשומן: A, D, E, K - עלול לחדור לריאות ולגרום לדלקת במקרים בהם עלולה להתרחש אספירציה. לכן אסור לשימוש בתינוקות, זקנים וחולים המרותקים למיטתם. אסור לקחת אותו בשכיבה. - עלול לחדור לרקמות פצועות בפי הטבעת ולגרום לגירוי. שורה תחתונה - זהו אינו חומר מומלץ לשימוש יומיומי ואם יש אינדיקציה לשימוש בו, רצוי מאוד שזה יהיה בהמלצתו של רופא, עדיף גסטרואנטרולוג. לבעיית העצירות יש היום פתרונות הרבה יותר אלגנטים שלא גורמים לנזק ותופעות לוואי. מומלץ מאוד להוועץ עם גסטרואנטרולוג לפני שמתחילים להשתמש בחומרים מחומרים שונים. נועה

08/12/2002 | 00:21 | מאת: נטע

לנועה תודה רבה על התשובה האם את יכולה לתת כמה הצעות לפיתרונות עליהם דיברת שאינם גורמים לעצלות המעיים (פרט לתוספת סיבים) ?

מנהלי פורום תזונה קלינית