תזונה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

03/06/2015 | 17:47 | מאת: יוני

היי אני בן 32 בריא בדרך כלל בעקבות בעיות במהגנון הבליעה שהתפתחו כנראה מריפלוקס היה לי קושי בבליעה מה שהוביל לתזונה של 1000-1300 קלוריות ליום (רק יוגורטים ומעדני חלב) במשך 3 חודשים וכמובן ירידה חדה במשקל 12 קילו עכשיו הכול הסתדר והשאלה שלי היא האם אוכל לחזור לתזונה של מאכלים קשים כגון בשר ירקות ולחם באופן מהיר או שעליי לעשות זאת בהדרגה? והאם אוכל לחזור ישר לצריכה נורמלית של קלוריות )2000-2500) ישר או שבהדרגה בכדי לא להעמיס על הגוף שיתרגל לתת תזונה?

04/06/2015 | 16:45 | מאת: ד"ר גילה רוזן

יוני שלום, לגבי ענייני הבליעה עליך לגשת לקלינאית תקשורת או מרפאה בעיסוק שזה תחום התמחותן ולקבל הדרכה מתאימה. לגבי התזונה,עוד לפני שאתה משחזר הזנה, אני ממליצה בינתיים לשפר כבר את הצריכה. זאת העזרת מגוון תכשירים נוזליים כגון אנשור פומפקט, אנשור פלוס, נוטרן 2. וכן אפשר לרכוש באינטרנט תכשירים של חברת הדסה באבקות ולהוסיפם למשל ליוגורטים שאתה אוכל. בכול מקרה, לאחר תקופה ארוכה של תזונה דלה, תמיד מומלץ להתקדם בהדרגה, כדי לא להיכנס חלילה לתסמונת ההזנה מחדש.

מנהלי פורום תזונה קלינית