ביצים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

26/05/2015 | 23:20 | מאת: דן

שלום שאני אופה עוגה מביצים שבעוד שבוע יפוג תקפם . ומקפיא חצי מהעוגה שנשארה . ואוכל את החצי הקפוא רק בעוד חודש ויותר . האם יש בעיה בכך שהביצים כבר פג תקפם. תודה נ.ב הסלמונלה אם יש בביצה זה בקליפה? בביצה עצמה ? אני שואל כי רואה בתוכניות ב טי וי בישול. שהמבשלים בכלל לא רוחצים ידיים בטיפול בביצים .

דן שלום, במידה ויש זיהום סלמונלה הוא על הקליפה. משרד הבריאות מתנגד לשטיפת ביצים אשר יכולה להכניס את הזיהום לתוך הביצה. שטיפת ידיים והוראות בכלל להפרדת איזורים בבישול היא עניין אחר. מה שמראית בתוכניות טלויזיה לא בהכרח מעיד על הנעשה ושצריך להיות. מלבד האמור - רוב זני הסלמונלה נשמדים בבישול רגיל. כך שלאחר הבישול אין בעיה, ואפשר להקפיא את המזון ללא חשש.

מנהלי פורום תזונה קלינית