גזים בעקבות ירקות מצליבים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

01/05/2015 | 13:16 | מאת: שואל

היי בעקבות הגדלת כמות הירקות המצליבים בתפריט התזונה שלי - אני סובל מגזים. מה יכול לעזור להפחית את הגזים (שהוא לא תרופה) ? תה שומר של ויסוצקי יעזור ? זרעי שמיר כתושים במים ? חשוב לציין שלהוריד משהו מתפריט התזונה שלי זה לא אופציה, אני יכול רק להוסיף.....אני לא אוריד את כמות או סוג הירקות שאני אוכל כרגע אני בן 38

שלום לך, באופן אישי משפחת המצליבים היא החביבה עלי ביותר ואני שמחה לשמוע שאתה לא רוצה להורידם מהתפריט, אבל הכל פונקציה של כמה אתה סובל מהעניין.. בהחלט יכול להיות שפתרונות אלטרנטיבים יעזרו לך בנושא, נסה על עצמך וראה מה הכי עובד. ייתכן כי גם בישול ממושך יותר, לעיסה מספקת של המזון ואכילה נינוחה ואיטית יעזרו, כמו גם הורדת משקאות מוגזים מהתפריט, שתייה בקש ולעיסת מסטיקים. בהצלחה ובתאבון

06/05/2015 | 11:14 | מאת: שואל

רשמתי לעצמי את כל מה שכתבת לגבי בישול ממושך יותר, לעיסה מספקת וכ"ו. מה לגבי משהו שאפשר לשתות או לאכול שיכול לעזור ? (דברים להוסיף, לא להוריד מהתפריט)

מנהלי פורום תזונה קלינית