תוצאות שינוי תזונתי

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

05/12/2014 | 09:42 | מאת: ניר

שלום רב, בצעתי שינוי קל בתזונה שלי שמטרתו הורדת ערכי גלוקוז גבוליים בדם באמצעות הורדת מינון הפחמימות בתפריט. השינוי היה הפסקת אכילת כ 60 גרם דגני בוקר (מלאים) מדי בוקר, ובמקביל תוספת יומית של: 250 גרם קוטג' 5% וגם 100 גרם גבינה צהובה 28% (כדי להגדיל את החלבון בתפריט, שכן איני אוכל בשר) וגם 2 פרוסות לחם מלא (קל). לאחר כשבועיים נמדדה עליה של כקילו במשקל, בעוד שהציפיה שלי היתה לירידה כלשהיא במשקל. האם סביר שהעליה במשקל נבעה מהשינוי בתזונה? האם השינוי יכול להביא לירידה ברמת הגלוקוז בדם?

שלום ניר, האם קיבלת יעוץ לביצוע השינוי? האם משקלך תקין? מה גילך? יש פרמטרים רבים שיש לחשוב עליהם. ללא קשר לכך שכדאילגשת דליאטנית בשירותי בריאות אליהם אתה שייך שמומחית לסוכרת ולקבל ייעוץ הולם וטוב, די הגיוני שעלית במשקל שכן לפי הדיווח שלך הוספת כמות מאוד גדולה של חלבון וקלוריות שלא לצורך, והורדתת רק פריט מזון אחד מהתפריט (קורנפלקס). אפשר וכדאי למנוע סוכרת. גש לקבל ייעוץ מקצועי מדיאטנית שעוסקת בנושא, שתבדוק את הרכב כל התפריט (כולל שומנים, מינרלים וויטמינים מסויימים שיש להם השפעה). בהצלחה.

מנהלי פורום תזונה קלינית