תות שדה כמות סוכר

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

30/11/2014 | 20:56 | מאת: ירון

שלום. אני מחפש אוכל עם ערך גליקמי נמוך. האם תות שדה שכעת התחילה עונתו הוא עם ערך גליקמי נמוך עד כה חשבתי ההיפך שדווקא בתות יש הרבה סוכר האם כך ? אשמח לתשובה בנושא והאם קיים בו פחות סוכר מבננה למשל ? כמה סוכר יכול להיות ב 6 תותים למשל להבדיל מבננה ?

ירון שלום - מצרפת את תשובתה של מיכל. ערך גליקמי של תות שדה 45 ערך גליקמי של בננה 46-52 תלוי במידת ההבשלה בשניהם עיקר הסוכר הוא פרוקטוז שיש לו ערך גליקמי יותר נמוך מסוכר, אבל בכמות גדולה עלול לגרום לעליה בTG ב 100 גרם בננה יש 22 פחמימות ב 100 גרם תות שדה יש 8 גרם פחמימות לא ניתן לדעת כמה גרם פחמימות יש ב 6 תותים- צריך לדעת כמה הם שוקלים. מיכל.

מנהלי פורום תזונה קלינית