שמן קוקוס

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

20/11/2014 | 10:13 | מאת: רפי

"ספורטאים מדוחים כי צריכת שמן קוקוס לפני האמון הועילה להם".ידוע כי שמן הקוקוס נספג כבר בתחילת המעי הדק.כמה זמן לפני האמון לצרוך את השמן? ומה הכמות? תודה רפי

הי רפי, שמן קוקוס עשיר בחומצות שומן מיוחדות עם שרשרת בינונית (MCT), אשר נספגות ישירות למערכת הדם גבוה במערכת העיכול ולא בהמשך המעי ולמערכת הלימפה כמו שומן רגיל (LCT). גם בגוף שומן MCT זמין יותר כספק אנרגיה. לומר לך שאני יודעת תזמון, כמויות או האם בכלל השריר יכול להשתמש בזה וזה מסייע לאימון - קטונתי, אינני דיאטנית שעובדת עם ספורטאים. אני ממליצה לפנות למומחים מובילים בנושא כמו גיא שלמון, איילת ויינשטיין, אסתר גונן ודומיהם.

מנהלי פורום תזונה קלינית