תזונת תינוקת בת שנה וחודשיים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

07/08/2014 | 21:01 | מאת: כנרת

שלום, אני אמא לתינוקת בת שנה וחודשיים כמעט. אני מנסה לגמול אותה סופית מהנקה. כמעט את כל הארוחות היא אוכלת כבר מוצק חוץ מהבוקר ובלילה לפני השינה. הבעיה היחידה היא שעדיין לא צמחו לה שיניים (דבר גנטי אצלנו במשפחה)ואני מחפשת ארוחה לבוקר מזינה שתחליף את ההנקה.היא לא מוכנה לשתות מבקבוק. ניסיתי לתת לה חלב שקדיה וזה עבד במשך חודש ושתתה ממש מעט ויותר לא רצתה. היא לא אוהבת אוכל נוזלי חוץ מהנקה..בגיל שלה היא כבר רוצה לאכול לבד ואמורה כבר לאכול אוכל יותר מוצק ולא טחון אבל בגלל שאין לה שיניים אני לא יכולה לתת לה.אני צמחונית שמאוד חשובה לי התזונה.אני חייבת לציין שאני לא בעד מוצרי חלב.ניסיתי כמה פעמים למעוך לה ביצה וקצת עגבניה מרוסקת וטחינה. זה לא ממש הלך לי. היא לא רצתה.התפריט שלה בדרך כלל הוא שבשעה 9 היא אוכלת פירות מרוסקים עם כפית טחינה או ממרח פיסטוק או אגוזים..בצהריים מרק ירקות עם קטניה ובשר הודו/ עם דגן. כארוחת ביניים היא מקבלת שוב פירות אבל כמות מועטה יותר עם כפית שקדיה. בערב היא אוכלת דייסה קואקר או כוסמת או דגנים וקינואה עם תוספת של כפית שקדיה. אשמח לקבל עצה לארוחת בוקר שתתאים בשבילה, אם יש לך רעיונות ללא מוצרי חלב.תודה.

כנרת שלום! השאלה שלך משלבת 2 נושאים - מרקם וצמחונות. השילוב מצדיק לדעתי פנייה לייעוץ פרטני. פורום אינו המסגרת המתאימה. ממליצה לפנות לדיאטנית ילדים, דרך הקופ"ח או באופן פרטי. בברכה, נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית