כמות לקטוז בגבינה 5 אחוז וגם באפיה
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
כמה לקטוז באחוזים יש בגבינה לבנה 5% שומן וגם כמה לקטוז יש באותה גבינה לאחר אפיה (פשטידה, עוגה וכו')? האם זה נכון שבאפיה כמות הלקטוז פוחתת או שהשפעת הלקטוז במעי יורדת?
שלום ענבל, ההמלצה ללקטוז אינה נמדדת באחוזים אלא בכמות יומית מומלצת. לרוב , רגישים ללקטוז יכולים לסבול בממוצע 6-12 גר' ליממה לקטוז. ב- 4 כפות גבינה לבנה 5% יש כ- 4 גר לקטוז. אין שינוי משמעותי אחרי בישול או אפיה. הסיבה שיש פחות רגישות כי לרוב את צורכת את זה עם עוד מרכיבי מזון שמורידים את הרגישות. בברכה,דנה