כמות לקטוז בגבינה 5 אחוז וגם באפיה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

05/08/2014 | 23:48 | מאת: ענבל

כמה לקטוז באחוזים יש בגבינה לבנה 5% שומן וגם כמה לקטוז יש באותה גבינה לאחר אפיה (פשטידה, עוגה וכו')? האם זה נכון שבאפיה כמות הלקטוז פוחתת או שהשפעת הלקטוז במעי יורדת?

07/08/2014 | 13:41 | מאת: דנה ויינר

שלום ענבל, ההמלצה ללקטוז אינה נמדדת באחוזים אלא בכמות יומית מומלצת. לרוב , רגישים ללקטוז יכולים לסבול בממוצע 6-12 גר' ליממה לקטוז. ב- 4 כפות גבינה לבנה 5% יש כ- 4 גר לקטוז. אין שינוי משמעותי אחרי בישול או אפיה. הסיבה שיש פחות רגישות כי לרוב את צורכת את זה עם עוד מרכיבי מזון שמורידים את הרגישות. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית