אבקת חלבון

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

05/08/2014 | 12:37 | מאת: רחלי

שלום, בני חייל ומתאמן לשמירה על כושר, בTRX ולעיתים באופני כושר. כיוון שהוא רזה ומעונין לקבל גוף מלא יותר ושרירי, החל להשתמש באבקת חלבון. אני חוששת שזה עלול לפגוע בכליותיו או בכבד ,הוא החל לקחת 2 מנות ביום ,כאשר מעבר למרכיבים של אבקת החלבון היא מכילה גם אסטולפאם K וסוכלרוז שהם עצמם לא מומלצים ,מה דעתכן? תודה מראש רחלי

05/08/2014 | 14:03 | מאת: דנה ויינר

שלום רחלי, אין שוןםום הוכחה כי אבקות אלו מזיקות, בוודאי לא לכבד. מבחינת עומס חלבונים, זה פנקציה של כמה מזה הוא מנצל לבניית שריר. אין הוכחות שבאדם בריא, צריכת חלבון מוגברת גורמת לאי ספיקת כליות. לגבי תחליפי הסוכר- גם פה אין הכוחה שמזיקים, ביחוד לא סוכרלוז. אפשר תמיד לחפש אבקות חלבון ללא התוספים הנ"ל. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית