רבוי חיידקים במעי

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

31/07/2014 | 14:32 | מאת: סמדר

שלום בת 19 סובלת ממיוטוניה דיסטרופי. כאבי בטן , שלשול מדי פעם והקאות מדי פעם. אין צליאק, אין הליקובקטור פילורי, בבדיקת נשיפה לאלרגיה לחלב התגלה רגישות ללקטוז וכן רבוי חיידקים במעי. האם יש המלצה לתזונה מאוזנת ע"מ להתמודד עם החיידקים הרבים? פרוביוטיקה? פחמימות? מה להוסיף וממה להשמר? תודה

31/07/2014 | 16:48 | מאת: דנה ויינר

שלום סמדר, לרוב נותנים טיפול אנטביוטי ולאחריו משלימים עם פרוביוטיקה. אין המלצה למזון כזה או אחר, אבל אם יש לך רגישות ללקטוז, הורידי משמעותית. אפשר להוועץ עם דיאטנית במסגרת ייעוץ אישי ולבנות תפריט מאוזן ומזין יותר. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית