סידן וברזל

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

09/05/2014 | 10:00 | מאת: נאור

שלום, מספר שאלות: 1. אם אני נמנע מחלב ומוצריו ומסתמך בעיקר על טחינה גולמית מלאה ושקדים, כמה עלי לאכול מהם ליום כדי להגיע לכמות יומית סבירה לפחות של סידן? (אני רזה, משקלי 56 קילו, בן 27) 2. האם משקה "חלב" שקדים קנוי הוא מומלץ לשם צריכת סידן? אם כן, היכן כדאי לקנות ואיזה? (אני נמנע גם מ"חלב" סויה ומוצריו עקב הסברה שיש בו אסטרוגנים. כל עוד לא הוכח שזה לא פוגע בגברים אני לא נוגע בזה) 3. האם יש הפרעה בספיגת סידן (לא ממוצרי חלב) כשאני לוקח תוסף ברזל (פולקס) בסמיכות אחד לשני? ולהיפך? (בעלון לצרכן של הפולקס רשום לשמור זמן מסויים בין מוצרי חלב ותוספי סידן לבין הפולקס) תודה!

לקריאה נוספת והעמקה
11/05/2014 | 16:25 | מאת: דנה ויינר

שלום נאור, 1. רק כדי לסבר את האוזן: אם תאכל גביע יוגורט ביו 3%+ 2 פרוסות גבינה צהובה רגילה+ 3 כפות ריקוטה 5% תקבל 370 קק"ל, 30 גר חלבון, 22 גר' שומן ו- 1100 מ"ג סידן. אם רק על שקדים וטחינה אתה מסתמך , כדי להגיע לאותה כמות סידן תצטרך לאכול 200 גר' שקדים טבעיים+ 100 גר' טיחינה גולמית משומשום מלא ותקבל בתמורה 1840 קק"ל, 161 גר' שומן, 70 גר' חלבון- וזה בלי אוכל נוסף. וכמובן, מיותר לציין שהספיגה נמוכה יותר ממקורות אלו. אז אם הבחירה שלך היא מהצומח מטעמים כאלה או אחרים, תצטרך לקחת תוסף. 2. ראה ערך ספיגה תשובה 1. 3. כן. אין קשר למקור הסידן. בברכה,דנה

11/05/2014 | 21:57 | מאת: נאור

תודה! לא הבנתי למה התכוונת בתשובה לגבי המשקה שקדים. אין בו מספיק סידן? על איזה תוסף סידן את ממליצה? יש תופעות לוואי? תודה רבה

מנהלי פורום תזונה קלינית