הפחתת LDL ושומן רווי

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

02/05/2014 | 17:37 | מאת: רותם

שלום, לאחרונה אובחנו אצלי שומנים גבוהים בדם (בעיקר LDL, ו HDL נמוך). רמת הטריגליצרידים שלי תקינה. בהתייעצות עם דיאטנית, בין היתר, נאמר לי שכלל האצבע בבחירת מזונות הוא שכמות השומנים הרוויים בטבלת הרכיבים תהיה פחות מחצי מכמות השומנים הלא רוויים (וזאת בנוסף להמנעות משומנים מוקשים וכו). האם הכלל נכון? שמתי לב שלפי הכלל הנל גם מותרים חטיפים כגון אפרופו, שהייתי בטוח שהם אסורים בדיאטה שכזו. האם לא צריך כללים נוספים על כמות השומנים מתוך 100ג? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה
04/05/2014 | 13:25 | מאת: דנה ויינר

שלום רותם, הכלל הראשון ברמות שומנים לא תקינות בדם היא לאתר את הסיבה לכך. לרוב מדובר בהשמנה/עודף משקל באזור הבטן, עישון, גלולות וחוסר פעילות גופנית. אז קודם כל יש לטפל בגורמי סיכון אלו. לגבי הרכב המזון, הרבה דיאטות, דלות שומן או פחמימות יכולות לעזור באיזון השומנים בדם, מה שמוכיח לנו בשלב זה, שכנראה שינוי המשקל ושילוב עם פעילות גופנית משנה יותר מסך ההרכב או התסכלות שטחית על הרכב מזון בודד אחד, כגון שומן רווי או כולסטרול. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית