שאלה על פירות
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום א. מדברים הרבה על חשיבות אכילת תפוח עץ, בין השאר להורדת כולסטרול, אנטיאוקסידנט, ניקוי כבד ועוד. באיזה תפוח מדובר? ירוק? אדום? זן מסויים? או לא משנה? כמה צריך לאכול בשביל לקבל את הייתרונות הבריאותיים שבו? ב. האם כשחוצים פרי הדר (תפוז ולימון) ומשתמשים בחצי, ואת החצי הנותר משאירים ליום למחרת, האם הערכים התזונתיים והבריאותיים של החצי הנותר נשארים גם למחרת? (אני שואל את זה בין השאר כי התחלתי לשתות כל בוקר חצי כוס מים עם חצי לימון סחוט (וכף שמן זית) למטרת ניקוי כללי וכבד בפרט, כך שבכל יום אני משאיר ללמחרת חצי לימון, השאלה אם אני לא מפסיד בגלל זה, במידה ויש בעיה, האם אפשר לסחוט לימון שלם במקום חצי?) תודה רבה
שלום פיני, אין כל הוכחה על תפןחים והתכונות שייחסת לו. אז גם הצבע לא משנה. פירות לא מנקים כבד. פירות חצויים מאבדים מערכם התזונתי בשל תהליכי חמצון. גם לימון או פירות הדר באופן כללי לא "מנקים" כבד. בברכה,דנה