סיבים תזונתיים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

31/03/2014 | 19:39 | מאת: ישראל

שלום, רוצים לחשב כמה פחמימות נטו יש במוצר פשוט מורידים את כמות הסיבים מסך כל הפחמימות, אבל מה עושים כאשר כמות הסיבים עולה על כמות הפחמימות? למשל בטחינה יש 4 גרם פחמימות ו-9 גרם סיבים ל-100 גרם. אשמח אם תוכלו להסביר לי איך ייתכן שיש מוצרים שיש בהם יותר סיבים מאשר פחמימות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
01/04/2014 | 08:06 | מאת: דנה ויינר

שלום ישראל, כי יש חברות שמחשבות הכל ביחד ואז מתוך זה את הסיבים, ויש חברות שמפרידות בין הערכים, זה הכל. לצורך העניין יכלו לרשום 15 גר' פחמימה מתוכם 9 גר' סיבים. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית