חיטה מלאה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

28/12/2013 | 17:56 | מאת: יוני

שלום רב. ראיתי תכנית בשבוע שעבר ודיברו על חיטה מלאה. בתכנית הסבירו המתארחים שלאחר מחקר בן חמש שנים שלו חיכו זמן רב מתברר, כי החיטה המלאה הינה בעלת אינדקס גליקמי גבוה ואינה מומלצת לתזונה יומיומית. בהיותי מבוהל מ"תוצאות המחקר" אני שואל, האם זה נכון? ומה עלינו לעשות? התזונה שלי כבר במשך השנתיים האחרונות מורכבת ברובה מחיטה מלאה. אודה מאד לתשובה.

לקריאה נוספת והעמקה
28/12/2013 | 19:30 | מאת: דנה ויינר

שלום יוני, אכן היום יודעים יותר על אופי ההגדרה "חיטה מלאה" כפי שנמכרת בלחמים ומאפים, ועל פניו אין הבדל משמעותי לעומת לחמים מסוגים אחרים פחות מלאים, בעיקר בגלל אופן העיבוד. מצד שני, ניתן לאזן תפריט גם עם מזונות בעלי אינדקס גליקמי רגיל/גבוה, כי הרי כל בחינת המוצרים על פי מדד זה שנויה במחלוקת. המלצתי- אם אתה מאוזן מבחינת מדדי השמנה, סוכר ועוד, אל תפסיק. אם אינך מאוזן כפי שהיית רוצה להיות, צרוך שיפון או שבולת שועל במקום. בברכה,דנה

29/12/2013 | 08:43 | מאת: יוני

את אומרתשמה שמוכרים כחיטה מצאה למעשה זהה ללחם לבן. מה לגבי לחם שאופים בבית מקמח שנטחן מגרעין שלם? חשוב לי לספוג את המרכיבים של החיטה ולשמור על רמות סוכר נמוכות ושוב תודה רבה

29/12/2013 | 21:03 | מאת: דנה ויינר

שלום יוני, לטענת החוקרים, אם באמת הגרעין נשאר בשלמותו, אזי נקבל אינדקס גליקמי יחסית נמוך. זה מאוד פשוט להשוות ולראות השפעה על רמות סוכר לאחר אכילת לחם מכל סוג. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית