חלב ומוצריו
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
דיאטניןת יקרות. הוכח שוב ושוב שמוצרי חלב הם לא המקור לסידן. כמו כן 75% מכלל אוכלוסיית העולם רגישה ולא מסוגלת לעכל את החלב ומוצריו. ייתכן ואתן יודעות ולא מוכנות להסתכן בתביעה. אבל אתן בכל זאת יודעים שיש אנשים שלא שותים חלב כי זה ממש מזיק אז למען השם, תרשמו תחליפים במקביל למוצר. נסו לבנות למעננו ארוחה משביעה ומזינה כאחד.אתן מתעלמות מאיתנו כאילו אנחנו לא קיימים ? תודה
שלום ענת, אף אחד אינו מתעלם מאף אחד . המידע שיש בידיך שגוי, אין רגישות של 75 % מהאוכלוסיה, ועדיין אין כל הוכחה מדעית כי מוצרי חלב מזיקים.המחקרים שאני קוראת בנושא, ללא מעורבות של מועצות חלב למיניהן, אלא מחקרים אקראיים לחלוטין, לא הצליחו להוכיח נזק כלשהו. הבעיה העיקרית שישנם אנשים שנשמעים מאוד משכנעים וסוחפים בדעותיהם, למרות שאין להם כל גיבוי מדעי מוכח. מחקרים בתזונה הינם בעייתים ביותר, ועמדת רוב הדיאטניות בנושא שניתן לשלב באופן מתון ומוגבל מכל קבוצות המזון. הידעת כי קיימת יותר רגישות באוכלוסיה לגלוטן מאשר למוצרי חלב, אך איני שומעת אנשים יוצאים נגד מגדלי החיטה ומוצריה? העובדה כי מוצרי חלב אינם המקור היחיד לסידן הינו ידוע לנו, אבל יש הבדל בין מקור עשיר למקור זמין.ולצערנו המקורות האחרים לסידן פחות זמינים בשל הרכבם. מציעה לכולנו לצאת פחות בהצהרות נחרצות אשר לא מגובות. גם מחקר מדעי אינו סוף פסוק, שכן על כל מחקר שאומר כן יש אחר שיגיד לא. אך יש היגיון בריא ושנים של ניסיון ועבודה שעליהם בעיקר אנחנו מתבססים. גם מחקרים מרשימים שיוצאים בשם רע של מזון מסויים, לפני שנים השמיצו או שבחו מזון אחר שהוכח בוודאות כגרוע - אז אנא, נסו להבין כי המדע הרפואי והתזונתי והמחקרים בנושא הינם בעייתים ומוגבלים מאוד. במסגרת פעילות הדיאטניות בעמותת "עתיד" ישנו פורום טבעונות וצמחונות- מציעה שתפני אליהם למענה לתחליפים ראויים שכן זו התמקצותם. בברכה,דנה