דיאטת הרבלייף

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

17/11/2002 | 17:06 | מאת: סברין

ובכן, לא כולם מפיצים אבל אם חברה ציבורית קיימת 23 שנה ובמגמת עליה זה אומר דרשני. כי מוצרים לא טובים שעושים רק רע הרי לא יחזיקו בשוק יותר משנה שנתיים. לא יכול להיות ש-55 משרדי בריאות טועים... ולעניין הדיאטה שהיצגת, הרי שאת על מינון של תת תזונה ואת הולכת לפגוע בגופך ובגדול. אנא ממך תהיי זהירה, כי לפעמים הנזק הוא בילתי הפיך ואת הנעשה אין להשיב. מה עם הפחממות החלבונים וכל יתר הויטמינים והמינרלים שהגוף צריך לקבל? את באמת חושבת שמתפוז אחד, 100 גרם גבינה או קצת קורנפלקס וחלב גופך מקבל את התזונה לו הוא זקוק? זה כמו שתחליטי כי האוטו שלך יכול לנסוע רק על הדלק הזול ביותר, בלי מים ובלי שמנים למרות שזה לא מתאים לו... הרי תוך תקופה כלשהי הוא פשוט יעמד וזהו. הגוף יקירתי, חשוב יותר - אנא טפלי בו בכל הכבוד הראוי לו. בהצלחה

17/11/2002 | 19:27 | מאת: adi

היי סברין, לעניין ההרבלייף: אם אכן יש בכמוסות סיבים תזונתיים, הרי שאפשר לקבלם במזון. אני נגד לקיחת תוספי מזון באופן גורף ובלי שהרופא רושם. היו מקרים של הרעלה! לגבי התפריט, יש משהו במה שאת/ה אומר/ת. עדי

17/11/2002 | 20:16 | מאת: סברין

היי עדי אני ממש לא יודעת מה ההכשרה שלך שאת קובעת שיש הכל בפירות וירקות. נכון אמור היה להיות אבל... הירקות והפירות שלנו מקבלים את כל הריסוסים נגד המזיקים כבר עם ההשקייה וזה גורם לנו לאכול הרבה מאד חומרי דישון וריסוס. נוסף על זה כידוע לך או לא... המינרלים מגיעים לפרי ולירק מהאדמה (ברזל וכו') אבל האדמה כלל לא מקבלת זמן להתחדשות. כלומר: חורשים זורעים מדשנים קוטפים או קוצרים וחוזר חלילה. כדי שהפרי או הירק יקבלו את המינרלים שיגיעו אלינו עלינו לדאוג שהאדמה עצמה תתחדש. שלא נדבר על מוצרי הבשר שאנחנו אוכלים ( את קוראת לבטח בעיתונים) לבקר מזריקים הורמונים, מעבדים אותו, מזריקים לו חומרים משמרים, אנטיביוטיקה ועוד ועוד... אני לא רוצה לייאש אותך, אבל לא לחינם גם הרופאים ממליצים היום לקבל תוספי תזונה, כמו חומצות אומגה 3, נוגדי חימצון, חומצה פולית ברזל ועוד... תאמיני לי יש לי ידע נרחב בתחום (גם תעודות) רק לידע כללי: אירגון הבריאות העולמי קבע שכל אדם שאוכל אוכל רגיל כמוך וכמוני מכניס לגופו בין 1 ק"ג ל- 1 וחצי ק"ג רעלים לגוף במשך שנה. נכון לא רק מהאוכל אלא גם מזיהום סביבתי ועוד. אני יכולה לתת לך הרצאה שלימה, אבל לא זה המקום. ובקצת חומר למחשבה להת'

מנהלי פורום תזונה קלינית