מרק ירקות
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום רב אני בת 40, 158 ס"מ, משקלי כיום 87.300 קג .לפני כחודש וחצי התחלתי דיאטה והפחתתי ממשקלי 8 קילו בערך(קילו בשבוע) נוסף לזה הפחתתי עוד 7 ק"ג במהלך מספר חודשים בהם הקפדתי לאכול בריא. אני מכינה מרק ירקות המכיל קישוא גזר דלעת בצל סלרי פטרוזיליה, מתבלת במלח פלפל וכורכום. אני מאפשרת לעצמי לאכול מהמרק הזה כל יום ולעיתים קרובות אף יותר מפעם אחת ביום, המרק משביע בגלל הנוזלים והירקות ובעיקר בחורף שקר ורוצים לחמם את הגוף. שאלתי היא: אם אני מבשלת את המרק עם 2-3 כרעי עוף מנוקים משומן ומעור, האם לא אוכל לאכול מהמרק יותר מפעם ביום? האם הערך הקלורי עולה באופן משמעותי למרות הסרת העור והשומן? כנ"ל לגבי 2 כנפי הודו שמהם קשה להסיר את העור. שאלה נוספת - אני מתכננת להפחית עוד 15 קג. האם זה מספיק או שעלי להפחית יותר? תודה רבה
שלום יעל, תוספת הבשר תוסיף מעט קלוריות באופן יחסי, בהנחה שאת לא מחשיבה את הקלוריות של הבשר במנה החופשית. עדיף להכניס חזה או פולקע ולא כנפיים. גם גרון מוסיף טעם. לגבי כמה את צריכה לרדת במשקל, אין לכך מספר מחייב, צריך לראות מבנה והרכב שומן/שריר. בברכה,דנה