סוכר או שומן?
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
רציתי לדעת האם בקורנפלקס של קלוגס יש יותר הבדל משמעותי מבחינת כמות הסוכר לעומת בייגלה שטוחים? בברנפלקס יש המון סוכר, בקלוגס יש גם סוכר אבל בשטוחים יותר נתרן. אז מה מהם עדיף בתור נשנוש מבחינה תזונתית - הקלוגס? הברנפלקס? או השטוחים?
שלום ריקי, מבין כולם הברנפלקס עדיף, כי מכיל יתרונות נוספים של סיבים תזונתיים. בברכה,דנה
יש לי גם ככה תזונה עשירה בסיבים תזונתיים (וזה גורם לי דווקא לעצירות) אז דווקא לא אכפת לי להפחית בהם. השאלה היא מה ההשלכות מבחינת הסוכר? לעניות דעתי, וזה אני לא מבינה אולי תוכלי להסביר לי למה לא - בבייגלה יש הרבה פחות סוכר אבל הרבה נתרן (אני לא סובלת מלחץ דם) ואפילו בקלוגס יש פחות סוכר, יש פחות שומן ויש פחות נתרן בתוספת של ויטמינים. אם כך האם לא נכון שדווקא שניהם עדיפים על הברנפלקס? ושאלה נוספת - ברנפלקס ללא סוכר - יותר בריא או פחות בריא (הרי יש תחליפי סוכר לא פחות גרועים)? (מדובר כמובן בדיאטת השמנה כדי להגיע ל BMI תקין)