ספיגת ויטמין B12 בבישול
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
ישנה מחלוקת ידועה לגבי האם ויטמין B12,ברזל וחלבונים נהרסים בבישול של הבשר ועד כמה הם נספגים. הטבעונים טוענים שהויטמין B12 ורכיבי התזונה של הבשר נהרסים בבישול. השאלה היא האם יש דרך לדעת תשובה חד משמעית בעניין? האם אי אפשר באמצעות ניסויי מעבדה למדוד את כמות הויטמינים בבשר לפני ואחרי הבישול? האם יש מחקרים בעניין?
לקריאה נוספת והעמקה
שלום אייל, בוודאי שיודעים בדיוק מה נשאר. אחד הדברים העיקרים שנשאר אפילו אחרי שריפת מזון זה ברזל. חלבון עובר שינוי מבני בחימום, ולכן מומלץ לא להכין בשר בטמפ' גבוהות מדי, או שרוף. ויטמין B12, נשאר- אחרת כל אוכלי הבשר היו חסרי ויטמין זה, כאשר העובדות מראות שהחסרים הם הצמחוניים ובעיקר הטבעוניים. בברכה,דנה