אכילה בערב

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

07/11/2002 | 13:56 | מאת: יעל

שלום, בעקבות סדר יומי אני אוכלת מעט מאוד במשך היום, אבל בערב אני אוכלת יחסית הרבה. ידוע לי שאכילה בערב אינה בריאה וגורמת להשמנה.נכון לעכשיו משקלי תקין (אפילו קצת נמוך מהרצוי) אבל למרות זאת אני לא רוצה להשמין. אני הולכת לישון די מאוחר כך שיוצא שאני לא אוכלת בערך 4 שעות לפני השינה. בקיצור שאלתי היא אם הגורם להשמנה הוא האכילה בערב או הזמן לפני השינה ? תודה מראש וסליחה על הסירבול בשאלה.

07/11/2002 | 22:50 | מאת: adi

יעל, אם את אוכלת את ארוחת הערב שלך, 4 שעות לפני השינה זה בסדר. כיוון שגם אני באותה בעיה (אלי בעבודה אין אפשרויות חימום ולכן אני אוכלת שם את הארוחה הקלה), המדריכה שלי אמרה שמה שקובע זה סך הקלוריות היומי. בכל מקרה, תוסיפי פעילות גופנית יומית וזה יעזור. עדי

10/11/2002 | 16:46 | מאת: דנה ויינר

יעל שלום, המיתוס לגבי אכילה בלילה קיים שנים רבות, ומסקנות חותכות בנושא אין, אולי אפילו בקרב דיאטניות, השאלה היא לא מתי את אוכלת בערב אלא יותר כמה ומה את עושה אחרי האוכל. רוב הדיאטת המאוזנות ממליצות על חלוקה לארוחות, חלקן ל -3 עיקריות וחלקן ליותר, תלוי במטרת הדיאטה. הבעיה היא שכאשר אנו משאירים הכל לערב אנו נוטים לאכול יותר, כי אנחנו רעבים יותר ( כי לא אכלנו כל היום ) ויכול להיות שכמות הקלוריות שתכניסי לגופך בשעה יהיה שווה לכמות הקלוריות שתכניסי ביממה. ההבדל העיקרי הוא ברמת הפעילות, אנו במהלך היום אוכלים אך גם יותר פעילים, עובדים לומדים או שניהם ולעיתים אף עסוקים בפעילות גופנית. ואילו בערב רמת הפעילות לרוב יורדת, ואחרי ארוחה גדולה אנו לא הולכים לרוץ אלא יותר לשבת מול הטלווזיה, או גרוע מזה, הולכים לישון. רמת הפעילות יורדת, קצב העיכול יורד והניצול האנרגתי יורד גם הוא. אין זה מחייב השמנה, כי נכנס גם הפקטור הגנטי, תלוי במטבוליזם או בחילוף חומרים שלך. אם את נוטה לאכול יותר בערב וללכת לישון 4 שעות אח"כ, שעתיים לאחר הארוחה העסיקי עצמך בפעילות גופנית, וכך אין לך כל דאגה מהשמנה. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית