חלופת חומרים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

07/11/2002 | 13:32 | מאת: שרון

בוקר טוב, כבר מס' חודשים שאני סובלת מתופעה שמעולם לא היתה לי קודם, חילופי החומרים שלי השתנו לגמרה וזה גורם לי לנפיחות בבטן, גובהי 1.60 ותמיד שקלתי בין 48 ל50 ואני מרגישה מאד נח במשקל הזה. בתקופה האחרונה עליתי ל57 שזה המון לממדים שלי, רק הבטן התנפחה, למעשה זה הגיע למצב שאנשים שואלים אותי אם אני בהריון (אני לא, בדקתי גם את זה) הפסקתי לקחת גלולות לפני שלושה חודשי בערך אבל אני לא חושבת שזו הסיבה של הנפיחות. בעבר חלופת החומרים שלי היתה זריזה כל יום ולפעמים אפילו פעמים, כל מה שהייתי אוכלת היה יוצא, ואילו היום יכולים לעבור גם יומים שלושה בלי חילוף חומרים. ניסיתי לעשות דיאטה, כל יום בצהרים אני אוכלת ארוחה מזינה חמה שזה כולל בשר תוספת פחממות וכלמנטינה לקינוח וגם מרק לפעמים ואני אוכלת בערך ב8 בערב שוב 2 או 3 פרוסות לחם קלות...שום שינוי בינתיים אני ממש מיואשת מזה כי מעולם לא היתה לי בעיה במראה חיצוני שלי, ואם הייתי עולה שני קילו הייתי יורדת אותם בלי מאמץ, אם למישהו יש תשובה עבורי ממה זה יכול להווצר, ואיך אוכל כדאי ולא כדאי זה יכול מאד לעזור. תודה רבה, שרון

14/11/2002 | 12:53 | מאת: שרון

סליחה, האם למישהו יש תשובה כלשהי אל שאלתי?

שרון יקרה, על פי העובדה שציינת שחשדת בהריון, אני מניחה שאת עדיין בגיל הפוריות, כך שהעליה שאת מתארת אינה קשורה לירידה ההורמונלית של גיל המעבר. היות ואין לי אפשרות לדעת אם הנפיחות היא של שומן או ממקור אחר, ואת מציינת בפרוש שיש נפיחות במיוחד באיזור הבטן, אני ממליצה שתפני למומחה לגסטרואנטרולוגיה (בעיות של מערכת העיכול) ותשללי מחלות כגון צליאק, אשר יכול לתת בדיוק תופעה מהסוג שאת מתארת.

מנהלי פורום תזונה קלינית