בישול ואפיית דגנים ו- B Vitamins

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

04/04/2013 | 18:52 | מאת: קארין

שלום, האים אנחנו מקבלים ויטמיני B מדגנים מבושלים כמו פסטה, אורז, כוסמת וקינואה ומדגנים אפויים (לא מעושרים) כמו לחם? שהרי ידוע שויטמינים אלו רגישים לחום. האים הם נהרסים כליל בבישול/אפיית הדגנים או שרמתם רק מופחתת? או שאולי הם עוברים למי הבישול (למשל של הפסטה)?

לקריאה נוספת והעמקה
05/04/2013 | 01:30 | מאת: דנה ויינר

שלום קארין, ממש לא כל ויטמיני ה- B נהרסים בחום. חלקם יותר וחלקם פחות. בבישול בוודאי שחלק עובר למים אבל חלק נשאר. אנחנו לא מסמכים רק על מזונות אלו לויטמיים אלו, ניתן למוצאם בכל הירקות, פירות, דגים, בשר, ביצים ומוצרי חלב. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית