בישול ואפיית דגנים ו- B Vitamins
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום, האים אנחנו מקבלים ויטמיני B מדגנים מבושלים כמו פסטה, אורז, כוסמת וקינואה ומדגנים אפויים (לא מעושרים) כמו לחם? שהרי ידוע שויטמינים אלו רגישים לחום. האים הם נהרסים כליל בבישול/אפיית הדגנים או שרמתם רק מופחתת? או שאולי הם עוברים למי הבישול (למשל של הפסטה)?
לקריאה נוספת והעמקה
שלום קארין, ממש לא כל ויטמיני ה- B נהרסים בחום. חלקם יותר וחלקם פחות. בבישול בוודאי שחלק עובר למים אבל חלק נשאר. אנחנו לא מסמכים רק על מזונות אלו לויטמיים אלו, ניתן למוצאם בכל הירקות, פירות, דגים, בשר, ביצים ומוצרי חלב. בברכה,דנה