פירות וירקות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

04/11/2002 | 16:03 | מאת: רונית

מהי המנה המומלצת ליום למבוגר בתחום הפירות והירקות? האם ירקות מבושלים נחשבים כמו הטריים? האם מיץ פירות זהה בחשיבות כמו הפרי עצמו? וגם, האם יש פירות או ירקות מסויימים שנחוץ לכלול אותם בכל מקרה כל יום או שלא חשוב מה אוכלים? תודה, רונית.

04/11/2002 | 16:41 | מאת: ליטל להב

שלום רונית מספר מנות הפרי והירק, אינו קבוע . סביר להניח שאדם מבוגר בריא אינו מוגבל בכמות הירקות שאותה אפשר לאכול ביום. לגבי פירות ההגבלה היא בעיקר קלורית כי הם מכילים סוכר. אך בהחלט קיימים מספר מצבים ספציפיים בהם אנחנו מגבילים את כמות הפירות והירקות. לא תמיד ירקות מבושלים הם בעלי ערך תזונתי זהה לירקות חיים היות וחלק מהויטמינים בהחלט נהרסים בחום, ולפיכך הירק המבושל מכיל תכולת ויטמינים נמוכה יותר כמותית. לגבי מיץ פירות, גם הוא אינו זהה לאכילת הפרי הגולמי, היות והוא מכיל הרבה פחות סיבים תזונתיים. ולשאלתך האחרונה, רצוי לגוון ולא לאכול כל יום את אותם הפירות והירקות, על מנת להבטיח כיסוי מלא וטוב יותר של כל הויטמינים והמינרלים שאינם מצויים בכמויות שוות בפירות ובירקות. בברכה-ליטל

04/11/2002 | 16:44 | מאת: רונית

מנהלי פורום תזונה קלינית