עוגיות מזרחיות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

04/11/2002 | 00:28 | מאת: דינה

שלום לחחברת עבדי יש 2 אריזות עבור העוגיות המיזרחיות שלהם : קטנה של 200 גרם וגדולה יותר של 500 גרם כאשר מיסתכלים על הערכים התזונתיים, בשתי האריזות כמות הקלוריות המצויינת ל - 100 גרם הינה זהה!!! לעומת זאת באריזה של ה- 500 גרם כמות השומנים גדולה יותר (כמויות החלבונים והפחמימות זהה בשתי האריזות) איך זה יתכן?? האם אין כאן הטעיה של הציבור? ואולי אף עבירה על החוק? איך נותנים לדבר כזה לקרות האם אין פיקוח ?? איך ניתן לדעת מה נכון אם כל חברת מזון יכולה סתם לרשום מה שהיא רוצה ? ומיקרה ספציפי זה מהוא הסך הקלורי האמיתי?

דינה שלום! חוק במדינת ישראל מחייב את חברות המזון לפרסם תווית מזון והפרטים בה נדרשים להיות נכונים. צריך להבין שטעויות עלולות לקרות וכאן באמת יש חשיבות לעירנות הצרכנים. יפה שאת מפנה את תשומת ליבנו לנושא ואנו נשתדל לפנות לחברה בעניין, אך כצרכנית, טוב תעשי אם תפני ישירות לחברה. אני בטוחה שהם יתייחסו לכך במלוא הרצינות. הם גם יוכלו לענות לשאלתך לגבי איזה מהתוויות היא הנכונה. לגבי פיקוח, אני לא יודעת תחת אחריות של מי, אולי משרד הבריאות? נועה

04/11/2002 | 16:11 | מאת: דינה

לי קשה מאוד ליצור קשר עם החברה וגם אני לא כל כך מאמינה שאותי יקחו ברצינות. אם אתם תיפנו אל עבאדי (החברה) אני בטוחה שהדברים יראו אחרת וגם התגובה תיהיה הרבה יותר מהירה. אודה לכם מאוד אם תוכלו לבצע פניה זו

מנהלי פורום תזונה קלינית