גרעיני ציה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

28/02/2013 | 15:16 | מאת: גרעיני ציה

שלום, קראתי על היתרונות הבריאותיים של גרעיני הציה ולפיכך שאלות לי אליך- 1- האם את ממליצה לצרוך גרעינים אלו או שמדובר בשיווק מסחרי וחבל על כסף 2- אייך צורכים אותם? שלמים? טחונים? באיזה אופן מבין השניים אהנה יותר מהיתרונות הבריאותיים? 3- אוכלים אותם לפני האוכל, אחרי או ביחד עם האוכל? 4- קראתי שאם משרים את הגרעינים במים אז הגרעינים יוצרים במים ג'ל שטוב לעיכול- אם אשתה רק את המים המושרים ללא הגרעינים- האם יש במים אלו קלוריות? 5- כמה כפות של גרעיני ציה (שלמים) עלי לצרוך ביום כדי לקבל כמות מספקת של אומגה 3 ליום? 6- האם צריך לאכול אותם עם מאכל מסויים להגברת הספיגה? 7- כמה קל יש בכף אחת (לא טחונה אלא גרעינים שלמים)? בבקשה תעני לי על כל שאלה בנפרד כדי שיהיה לי קל יותר להבין. תודה רבה רבה רבה רבה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה
02/03/2013 | 11:45 | מאת: דנה ויינר

שלום, 1. לא ממליצה. 2. אם צורכים רצוי טחונים כדי שחומצות השומן יהיו זמינות, אך מרגע הטחינה יש לצרוך מיד, כי השמן מתחמצן ומתעפש. 3. אין לי מידע. 4. ככל הנראה לא, אך אין לי מידע. 5. עשרות כפות, וגם אז לא בטוח שתקבל את הכמות הרצויה שכן הגוף אמור להפוך את חומצות השומן מסוג אומגה 3 בצ'יה לחומצות שומן מסוג אומגה 3 שהגוף משתמש וזה לא תמיד קורה. 6. לא ידוע לי. 7. קרוב לוודאי סדר גודל של 70 קק"ל. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית