תופעות לוואי לצריכת סידן
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום רב! אני חולת אוסטאופורוזיס קשה ומקפידה ב-10 שנים האחרונות על צריכת סידן גבוהה ממזון ותוסף בכל יום (קלציצ'ו). לאחרונה יש פרסומים רבים אודות תמותה ותחלואה קרדיוווסקולרית מוגברת בצרכני וגם בצרכניות סידן. אני מבינה שבמחקרים נבדקה צריכה גבוהה מהמומלץ אבל עדיין מודאגת. מה דעתכן על צריכת 1200 מ''ג סידן ליום לאורך זמן? האם יתכנו שינויים בהמלצות? אני מטופלת גם תרופתית כל אותן שנים
שלום אסתר, היו הרבה בעיות עם המחקר, גם לגבי המינון, האוכלוסיה, חוסר התייחסות למזון ולרמות או תוספי ויטמין D. לרוב להשאר בטווח של 1200 מ"ג ליממה ממזון ומתוסף, יחד, אינה אמורה להזיק או להגדיל את סיכוייך למחלות כלי דם ולב, בהנחה שרמות ויטמין D שלך מספקות ואין לך מחלות נוספות כרוניות, כגון מחלות כליה ו/או סיפור משפחתי של מחלות לב קורונריות. בברכה,דנה
תודה על תשובתך. מדובר בשורת מחקרים שמפורסמים מדי כמה שבועות ורובם מכוונים לתוצאות שליליות. גם אם היו ליקויים בתכנונם המגמה בכולם אחידהhttp://www.bmj.com/content/346/bmj.f228 למשל. איך נקבעה רמה של 1200 מ''ג כרמת צריכה מומלצת?