פיטוסטרולים
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
איזה סוגי פיטוסטרולים יש? בטבליות? במזונות? מה מומלץ?
לקריאה נוספת והעמקה
שלום נועם, הפיטוסטרול (phytosterols) הוא חומר טבעי הדומה במבנהו למולקולות הכולסטרול. תכונה זו מאפשרת לו לעכב את ספיגת הכולסטרול במעיים, ולהקטין את רמות הכולסטרול בדם. הפיטוסטרולים קיים בכל הצמחים, והמקורות התזונתיים הטובים לו ביותר הם ירקות, זרעים ואגוזים, אולם, למרות שכל הצמחים מכילים פיטוסטרולים, כמותם בתזונה המערבית הטיפוסית אינה מספיקה כדי שתהיה להם השפעה משמעותית על רמות הכולסטרול בגוף- ומכאן באה ההמלצה לרוך יותר מאלה. ההמלצה, תזונה בריאה וצריכה באופן טבעי ולא בקפסולות. בברכה,דנה