ברזל וחלב

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

01/11/2002 | 01:09 | מאת: ברזל

אני אוכל בבוקר דגנים עתירי ברזל בחלב. האם החלב "מפריע" לספיגת הברזל בגוף או מוריד בדרך אחרת מהאפקטיביות? אם כן - במה להשתמש במקום החלב (רצוי גם שיהיה טעים). תודה.

01/11/2002 | 09:56 | מאת: adi

היי, החלב רק מעכב את הספיגה שלו. עדי

01/11/2002 | 10:08 | מאת: דנה ויינר

שלום, הבעיה שנוצרת בין חלב וברזל היא הסידן. הסידן מעכב ספיגת ברזל במערכת העיכול. הברזל כחומר כימי נמצא במספר צורות בטבע, וקיימת צורה ספציפית כימית בה הספיגה הינה האידאלית ביותר. הסידן משנה צורה זו ובכך מעכב ספיגת ברזל, כלומר הוא אינו מאפשר לברזל להפוך לצורתו הנספגת. השאלה נשאלת באיזו צורה מגיע הברזל בקורנפלקס. אם הוא כבר בצורה הנספגת אז לא צריכה להיות בעיה של ממש לצרוך את הקורנפלקס עם חלב, ואם לא אז יהיה עיכוב. לרוב תוספי ברזל למזון באים בצורתם הספיגה יותר, ולכן לא אמורה להיות בעיה של ממש. אם הינך חושש ממחסור בברזל , אל תסתמך על אכילת קורנפלקס בלבד, אלא מזונות עשירים יותר כגון כל סוגי הבשר, הדגים והאיברים הפנימיים ( בייחוד כבד ). לגבי מה להוסיף לקורנפלקס במקום חלב, זו כבר שאלה של טעם, אני את שלי מעדיפה נטורל. בברכה, דנה

03/11/2002 | 19:23 | מאת: יגאל

לדנה שלום, האם "חלב" סויה יכול להוות פתרון אפשרי לבעיה שהוצגה, או שסויה יוצרת בעיה אחרת ? יגאל

מנהלי פורום תזונה קלינית