הוספת מזון מוצק לתינוקת

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

31/10/2002 | 18:09 | מאת: שרון

בתי בת חמישה וחצי חודשים, יונקת בלבד, נראית מתעניינת באוכל לאחרונה. באיזה גיל כדאי להתחיל להוסיף מזון מוצק, ואיך בדיוק עושים את זה? (יש לציין שמחינת משקל הכל תקין, היא נמצאת באחוזון 95). תודה.

31/10/2002 | 22:34 | מאת: adi

שרון, לפי מה שידוע לי מוסיפים מגיל חצי שנה. מתחילים לאט לאט, פעמים ראשונות כפית אחת של ירק, ובודקים שאין אלרגיה. באותה צורה עם הפרי. כל פעם ירק ופרי אחרים. כמובן שצריך למעוך אותם בבלנדר עד שהעיסה חלקה. עדי

שרון שלום! העניין שבתך מביעה באוכל הוא בהחלט אחד מהסימנים המעידים על מוכנות למעבר למזונות חדשים. סימנים נוספים למוכנות הם יכולת יציבה והחזקת הגוף והושטת יד אל האוכל. אבל... מבחינת מוכנות מערכת העיכול, רצוי לחכות לגיל 6 חודש (זאת על פי המלצות משרד הבריאות). יש מס' מזונות איתם אפשר להתחיל, כולם צריכים להיות מבושלים וטחונים למרקם נוזלי-מחיתי כך שניתן יהיה לתת אותם בכפית. צריך לזכור ששלב המעבר למזונות החדשים הוא גם תהליך לימודי שבסופו הילד יושב לשולחן ואוכל לבד את מזונו בכפית (או בידיים...). לכן יש חשיבות לא רק לטעמים אלא גם לאופן מתן המזון. ניתן להתחיל עם עוף, פרי (פשוט כמו תפוח, אגס או בננה), ירק או בתכשיר הזנה לתינוקות בתוספת דייסת קורנפלור או דייסת אורז. מתחילים עם מתן של שתיים או שלוש כפיות ומשלימים את הארוחה עם הנקה או תכשיר הזנה לתינוקות. מתקדמים לאט ועולים בכמות עד שמגיעים לנפח ארוחה. אז אפשר להוריד הנקה אחת. חשוב להיות ערים לתגובות הגוף למזון החדש כמו הקאות, שלשולים, פריחה או כל תופעה חשודה אחרת. זאת מחשש לאלרגיה או רגישות למזון. ההמלצה שלי היא להתחיל עם עוף שהוא הכי פחות אלרגני ונותן תחליף חלבוני וקלורי טוב לחלב אם (בניגוד לירקות או פירות). בגיל מבוגר יותר ניתן להתחיל ולשתמש גם בסוגי בשר אחרים. לאחר שבוסס סוג מזון אחד, ניתן להתחיל עם מזון נוסף כמו ירק. גם כאן חשוב להוסיף בכל פעם מזון אחד (גזר, קישוא, תפו"א - כל אחד בנפרד), כדי שניתן יהיה לדעת במי מהם ה"אשם" במידה ויש תגובת רגישות למזון. בגיל 9 חודשים ניתן להתחיל להוסיף גם דגנים, קטניות ומוצרי חלב (אך לא חלב ניגר). בגיל שנה ניתן להוסיף ביצים ודגים. מגיל זה ואילך ילד אמור לאכול הכל, בתנאי והמרקם מתאים ליכולות הלעיסה והבליעה שלו, זאת בכדי למנוע חנק. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית