סייטן ואורז בסמטי
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום אני מעוניין בבקשה לדעת האם החלבון שיש בסייטן הוא באמת חלבון מאוד איכותי כמו שמתארים אותו חסידיו , האם הוא לדוגמא עולה באיכותו על עדשים ואורז כמקור חלבון שאלה נוספת , האם אורז בסמטי באמת עדיף על אורז מלא מבחינת הערך הגליקמי שלו , אני לא מדבר על איפה יש יותר סיבים תזונתיים תודה
לקריאה נוספת והעמקה
שלום, סייטן זה בעצם החלבון של החיטה "גלוטן". זה פשוט לאכול קמח ללא העמילן, זה הכל. זה תחליף לצמחונים במקום בשר, כי המרקם והטעם די דומים, אך פחות נפוצים מהסויה. זה ממש לא חלבון איכותי בשום צורה או אופן, זה שווה ערך לחלבון החיטה או האורז מבחינת הרכב חומצות האמינו. הייתי מרחקיה לכת ואומרת אף שזה מזון ממש לא מומלץ ואלרגן מרוכז קשה. לגבי שאלת האורז, אין לי מידע ספציפי על עומס גליקמי בין אורז בסמטי לאורז מלא, אך בין לבן למלא, כמובן שמלא עדיף. בברכה,דנה