הקשר בין צריכת שומן בעיקר רווי וסכרת סוג 2

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

28/12/2012 | 14:26 | מאת: אירן

דנה שלום, האם ידוע מהו המנגנון הקיים בעקבות אכילת יתר של שומן בעיקר רווי לבין התפתחות סכרת סוג 2 ? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
29/12/2012 | 18:47 | מאת: דנה ויינר

שלום אירן, לא מדובר במנגנון ישיר אלא עקיף, הואיל וגוף האדם מורכב מאוד. אכילה של שומן רווי מעלה שומן בטני, חמצון שומני, עליה בעמידות לאינסולין וכך בעקיפין לסוכרת. לרוב לא מדובר רק באכילת שומן רווי, אלא מלווה לאורח חיים כללי לא בריא. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית