מדד גליקמי

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

17/12/2012 | 18:18 | מאת: יעל

שלום, רציתי בבקשה לברר: ראיתי עכשיו בטבלת ערכים של מדד גליקמי שהערך של לחם מחיטה מלאה הוא 76 ויותר גבוה מהערך הגליקמי של לחם מחיטה מלאה. אם כך,זה לא אומר שלחם מחיטה מלאה לא יותר משביע מלחם מחיטה לבנה? ומדוע אומרים שכדאי לאכול דברים מחיטה מלאה אם כך? ושאלה נוספת: האם זה נכון שבתפריט דיאטה שבו ניתן לי ביום 100 קלוריות של צ'ופר יומי מתוק כמו שוקולד, עדיף לאכול את הצ'ופר באחת הארוחות האחרונות של היום כדי לא לגרום לעליית סוכר מהירה כבר מתחילת היום ואי יציבות? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה
18/12/2012 | 10:32 | מאת: דנה ויינר

שלום יעל, איני יודעת באיזו טבלה הסתכלת, אבל אנחנו כבר לא מתייסים למדד גליקמי אלא עומס גליקמי, ואלו טבלאות שונות. בכל מקרה עדיך לחם מחיטה מלאה על פני לחם לבן. לגבי הצ'ופר- זה ממש לא משנה מתי. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית