חמאה או מרגרינה Vicol

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

30/10/2002 | 22:21 | מאת: חיים א

שלום, ברצוני לדעת מה בריא יותר עבור ילד בגיל 5, חמאה או מרגרינה Vicol ? תודה מראש על העזרה, חיים.

30/10/2002 | 23:18 | מאת: adi

חיים, אני חושבת שהוויכול יותר בריא גם לילדים צעירים. עדי

31/10/2002 | 13:49 | מאת: נועה ברימברג-אזרד

חיים שלום כמה עובדות: חמאה מקורה משומן מהחי ומכילה שומנים רוויים שאינם טובים לליבינו ולכלי הדם וכן מכילה כולסטרול. הויקול מקורה משמן צמחי ולכן אינה מכיל כולסטרול. גם המרגרינה מקורה משמן צמחי אולם אנו יודעים היום כי בתהליך יצירת המרגרינה בו הופכים שמן צמחי למוצק, נוצרות חומצות שומן שאינן טובות ותורמות להגברת הסיכון למחלות לב. הויקול נוצר בתהליך אחר ועד כמה שידוע היום חומצות השומן שבו אינן מגבירות סיכון למחלות לב. ילדים בד"כ אינם זקוקים להגבלה תזונתית למשל, מבחינת שומנים. אולם כחלק מהרגלי תזונה נכונים לקראת הפיכתם ל"בוגרים טובים יותר" כדאי לחנכם כבר היום לצריכה מאוזנת של שומן בתפריט, להעדיף שומן שנחשב פחות מזיק לליבנו ולכלי הדם כמו למשל: טחינה, אבוקדו, זיתים, שמן זית , על שומן מהחי העשיר בחומצות שומן שאינן טובות ללב ולכלי הדם גם בכולסטרול. ולכן אפשר גם להמליץ על הויקול.

מנהלי פורום תזונה קלינית