תחליפי סוכר לבן
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום, קראתי את התשובות בפורום הממליצות להמנע מצריכת סוכרזית בהריון. מאחר והייתי מעדיפה גם להמנע מצריכת סוכר לבן, שאלתי היא - האם יש עדיפות לאחד מסוגי הסוכרים האחרים הקיימים (מולסה, דבש, סוכר ענבים וכד')?, או שלמעשה כולם (כולל סוכר לבן) הם פחות או יותר בעלי אותו ערך תזונתי ובריאותי?
לקריאה נוספת והעמקה
הי רונית ראשית, תשובותינו בפורום לא עסקו בסוכרזית, אלא בתחליף הסוכר אספרטיים, וחשוב להדגיש זאת. לגבי שאלתך השניה, בהקשר של הריון, אין הבדל משמעותי בין סוכרוז, גלוקוז ופרוקטוז. בסופו של דבר, גרם של פחממה נותן 4 קק"ל. יוצא דופן אולי הוא הדבש, שיש המיחסים לו סגולות מרפא מסוימות, אך אני איני מהמבינות בתחום זה, וכמו כן אני לא יודעת עד כמה סגולות אלה רלוונטיות להריון ולשאלה ששאלת. הריון מוצלח,ליטל