מרק עוף צח, בלי שמן ואבקת מרק

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

09/12/2012 | 21:12 | מאת: שלמה

אני מתקשה לגלות כמה קלוריות יש ב-100 גרם של מרק כזה, יש כל מיני מונחים בלועזית - chicken soup, stock, broth, bouillon. כאן אומרים שיש בזה 36 קלוריות ב-100 גרם, אבל יכול שזה עם שמן: http://nutritiondata.self.com/facts/soups-sauces-and-gravies/7214/2 וכאן אומרים 4 קלוריות, השאלה אם זה נשמע לך הגיוני? http://nutritiondata.self.com/facts/soups-sauces-and-gravies/1235/2 השאלה היא בעצם עד כמה תהליך ההרתחה של הירקות והעוף בתוך המים גורם למים "לספוח קלוריות" מהם? האם זה משמעותי או אפסי?

לקריאה נוספת והעמקה
10/12/2012 | 14:53 | מאת: דנה ויינר

שלום שלמה, ראשית, אין שום תהליך "ספיחת קלוריות" בבישול. במרק ירקות- כוס יש מעט מאוד קלוריות אולי 15-20לכל היותר. במרק עוף,תלוי באופו ההכנה אבל זה מתקרבל- 50-60 קק"לבבמוצע. בברכה,דנה

10/12/2012 | 16:35 | מאת: שלמה

אם אני בעצם שותה רק את המים שבהם בושל העוף, בלי שמן ובלי אבקת מרק, ואם אין "ספיחת קלוריות", אז למה זה לא 0 קלוריות?

מנהלי פורום תזונה קלינית