מיץ רימונים-לנועה שיף

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

28/10/2002 | 09:32 | מאת: רון

נועה שלום רב, בתשובתך לגבי הבשר בקר הזכרת יין אדום. קראתי שבמיץ רימונים יש פי 10 יותר פילינופים מיין אדום. מה דעתך והאם מיץ רימונים כל כך מומלץ? רון.

רון שלום! מיץ רימונים נחקר במעבדת הליפידים ברמב"ם ועל פי המידע שהחוקרים סיפקו לנו, הוא מאוד מומלץ אך זאת בתנאי שהוא נסחט עם הקליפות (כי שם המרכיבים המומלצים). אני לא בטוחה שנבדקה השפעת מיץ הרימון על התחמצנות בשר אדום בקיבה כפי שנעשה עם יין אדום אך אפשר להניח שהאפקט יהיה דומה. נועה

03/11/2002 | 10:38 | מאת: רון

נועה שלום, 1. במיץ רימונים, כוונתי לחציית הרימון ל-2 וסחיטתו כמו מיץ תפוזים. האם זה אומר שהמיץ נסחט עם הקליפה? 2. האם יין אדום עוזר למניעת התחמצנות בשר בקיבה רק כששותים אותו ביחד עם האוכל, או שאפשר לשתות את היין (או מיץ רימונים) בלי קשר לארוחה? רון.

מנהלי פורום תזונה קלינית