במבה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

28/10/2002 | 09:27 | מאת: רון

בבמבה יש 10 גר' שומן רווי ל-100 גרם ובנוסף זהו מזון מעובד (ומזון מעובד אינו מומלץ). לעומת זאת במבה מכילה ויטמינים. 1) האם למבוגרים כדאי להמנע מאכילת במבה בשל שני החסרונות שציינתי? 2) מה לגבי תינוק בן 5 חודשים? האם רצוי לתת לו במבה או להמנע ממזון זה? ואם כן אז החל מאיזה גיל?

רון שלום! נתחיל עם קצת פילוסופיה - לדעתי במבה אינה מזון! לכן, אין מישהו שמומלץ לו לאכול במבה ולשם הויכוח גם את כל החטיפים המעובדים האחרים. מכיוון שהיא הפכה עם השנים ל"מזון תינוקות", הייצרן ניסה לתת לה ערך מוסף באמצעות הוספת ויטמינים. 1. אם אוכלים שקית של 25 גר' זה לא כ"כ הרבה שומן רווי. 2. לתינוק עד גיל 6 ח' אסור להוסיף כל מזון שהוא. תזונתו על גיל זה צריכה להיות מבוססת על חלב אם או תכשיר הזנה לתינוקות בלבד. כדאי לדחות מתן במבה עד כמה שאפשר (רצוי לא לפני גיל שנה) בגלל החשש מאלרגיה לבוטנים. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית