צ'יה וניםופרג

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

22/11/2012 | 14:10 | מאת: אליהו

שלום רב, כמה סידן יש בגרגרי צ'יה? וכמה בגרגרי פרג? האם צריכתם + אכילת מוצרי חלב שונים יכולה לספק את הכמות היומית המומלצת? בברכה, אליהו

לקריאה נוספת והעמקה
22/11/2012 | 14:49 | מאת: דנה ויינר

שלום אליהו, אין ברשותי מידע לגבי תכולת סידן בצ'יה. בפרג יש כמות של 40 מ"ג סידן בכפית, ורובנו לא אוכלים מעבר. כמו כן, הואיל ואיננו מעכלים את קליפת הזרע, הספיגה שואפת לאפס בדומה לצ'יה. בברכה,דנה

22/11/2012 | 18:26 | מאת: אליהו

דנה שלום, האם יש להבין מתשובתך שאין ערך לצריכת גרגרי צ'יה+גרגרי פרג? ושאלה נוספת, ברשותך:אם נטחן את הגרגרים הללו, האם קליפתם כן תעוכל, ואז כן ייספגו? אודה על הבהרתך. בברכה, אליהו

22/11/2012 | 19:16 | מאת: רותי

22/11/2012 | 19:25 | מאת: רותי

לדיאטנית שלום, ב-100 ג' זרע צ'יה יש, לפי הכיתוב שעל צנצנתם, ביו השאר: 29ג' שומן בלתי רווי; 21ג' חומצה אומגה 3; 41 ג' סיבים תזונתיים (36ג' מהם בלתי מסיסים); 215 מ"ג זרחן; 145 מ"ג סידן. והנתונים על גרגרי פרג די דומים. האם כל הרכיבים הנהדרים האלה הנם באמת חסרי כל ערך תזונתי, ובעצם מוכרים לנו גרגרי זבל? זה מאוד מביך וקשה להאמין. אשמח אם תבהירי דברייך. רותי

מנהלי פורום תזונה קלינית