תפריט דל בפחממות - נזקים ?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

29/10/2012 | 07:54 | מאת: נזקים?

בת 35, בריאה, משקל התחלתי לפני 3 חודשים 72 ק"ג, היום עומדת על 66 ק"ג. הורדתי פחממות מהתפריט (שלום לכל מיני בצקים, תפ"א, אורז...) ממעטת באכילת פירות (לא על בסיס יומי ,מנת פרי אולי פעמיים בשבוע) אוכלת המון ירקות, חלבונים (עוף לסוגיו, וסטייקים נטולי שומן) אוכלת מוצרי חלב - משתדלת עם אחוז שומן נמוך 2 כפות שיבלות שועל ליום שותה כליטר וחצי מים ביום, ירדתי ל 2 כוסות קפה ביום (ירדתי מ6) מבחינת תחושה - אני מרגישה מצוין, משקל יורד יפה, משלבת ספורט פעמיים בשבוע ושאלתי - האם אחוז הפחממות הנמוך בתפריט שלי עלול להזיק לי ?

לקריאה נוספת והעמקה
29/10/2012 | 23:57 | מאת: דנה ויינר

שלום, אכילה של מוצרי חלב עם שבולת שועל וירקות אינה דיאטה דלת פחמימות ולכן אין נזק ממשי. בכל מקרה, לא ידוע כעת על נזק ממשי, יותר תיאורטי. אך כל עוד את אוכלת ירקות ומוצרי חלב, אין בעיה. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית