טונה מקופסא לפעוטות
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום ברוב גני הילדים נהוג לתת לפעוטות טונה מקופסא פעמיים או שלוש בשבוע. עכשיו כשיש ממצאים חדשים בנוגע לגובה רמת הכספית בדגי הטונה האם יש להפסיק להאכיל אותם כל כך הרבה טונה? בפעוטון של הילד שלי הפסיקו, איזה חלבון אחר ממולץ וזול לתת לארוחת בוקר? הם נותנים דייסת שיבולת שועל אבל להבנתי זו פחמימה ולא חלבון. תודה רבה
שלום, אני מביאה לך ציטוט של פרופ' יונה אמיתי, מומחה ברפואת ילדים, טוקסילוגיה ובריאות הציבור: "בשנת 2003 הוציא משרד הבריאות בישראל הנחיות לגבי צריכת דגים על ידי נשים הרות הדומות להנחיות בארה"ב והנחיות אלו תקפות גם היום. עיקרי ההנחיות: מותר ואף חשוב לנשים הרות לצרוך דגים בהריון, בגלל הערך התזונתי המיטבי כולל תכולת אומגה 3. לנשים הרות מומלץ לצרוך עד 3 ארוחות של 120 גר' לשבוע, עדיף דגים קטנים או בינוניים ולא גדולים, ורצוי לגוון עם סוגי דגים שונים. בילדים מומלץ לצרוך דגים על פי הכללים האלה, ובהתאם לגיל הילד. כיום דג הטונה מסוג אלבקור אינו משווק בישראל בשימורי טונה המאושרים לשיווק בישראל. הטונה המיובאת לישראל נבדקת מדגמית לפני אישור היבוא ומעת לעת גם על ידי משרד הבריאות ועומדת בתקנים הנדרשים". אני לא מוצאת מקום להפסיק להציע טונה לפעוטות. פעמיים בשבוע, כמות שלא עולה בגודלה על גודל האגרוף של הפעוט בהחלט מתאימה. חלבונים אחרים שיכולים לשמש תחליף לטונה הם כמובן הגבינות, הביצה, קטניות כמו חומוס או פסטרמה. שיבולת שועל זו פחמימה, אבל אם עושים דייסה על בסיס חלב (חלבון) זו אחלה ארוחה לפעוטות. אני מאמינה שחשוב לגוון, ולכן ממליצה לאכול מהכל- כולל טונה, במידה. בריאות שלמה, מיכל