משקל וגובה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

24/10/2002 | 10:35 | מאת: יולי

שלום רב, איך מחשבים כמות קלוריות שצריך לצרוך ילד ? בן 4.5 , גובה 1.08 , 19,700 ?? איך אני יודעת שתזונתו מספיקה כי גובהו מטעה לגביי משקלו. אני מתכוונת שאינו נראה מלא , אבל המשקל מראה שמשקלו יפה וכשאני מרימה לפינוק אני מרגישה שלא הרמתי "אפרוח " . מה המשקל האידיאלי לגילו וגובהו ? תודה , יולי

24/10/2002 | 12:00 | מאת: adi

היי יולי, לילדים עד גיל 6-7 לא עושים דיאטה בשום מצב. נראה לי שהמשקל בסדר יחסית לגובה. עדי

24/10/2002 | 12:12 | מאת: יולי

שלום עדי, כוונתי היתה הפוכה , בוודאי שלא דיאטה אלא האם לא חסר לו במשקל , למה את מתכוונת שנראה לך שהמשקל יחסית לגובה תקין ?? קשה לי כאמא "להסתדר " עם משהו לא וודאי . אני יודעת שהוא גבוה לגילו לכן תמיד לי "רזה " תודה , יולי (אגב, שאלתי אלייך בנימוס , מי את ?? ).

יולי שלום! זוכרת את עקומות הגדילה מטיפת חלב? אלו קיימות גם לגילאים בוגרים יותר (עד גיל 20). בד"כ רצוי להסתכל על מספר נקודות על העקומה בכדי להעריך גדילתו של ילד כלומר, משקלים וגבהים בגילאים שונים. כאן לא נראה לי ממש הכרחי כי יש התאמה יפה מאוד בין משקלו וגובהו של בנך, שניהם נמצאים על אחוזון 75. המשמעות היא ש - 25% מהילדים בגילו גבוהים וכבדים יותר ממנו ו - 75% מהם נמוכים יותר ושוקלים פחות. ההתייחסות צריכה להיות שהוא גדל יפה מאוד ואין מקום לדאגה! ילד עד גיל 6 צריך כ - 100 קק"ל לכל ק"ג ממשקלו. אין צורך מיוחד לחשב זאת אצל ילדים הגדלים ומתפתחים יפה ללא התערבות. עודף התייחסות לנושא לפעמים עלול לגרור התנהגיות אכילה בררניות או מניפולטיביות. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית